Hoppa till sidans innehåll

Swedish League & EM-tester 13-15/4

17 APR 2018 15:46
I helgen var det premiär för elitserien Swedish League med tre deltävlingar och tillika EM-tester inför kommande EM i Schweiz under maj månad. Tävlingarna hade även världsrankingstatus (WRE) och flera internationella topplöpare var på plats.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 15:50

Helgen inleddes med sprint i Landskrona på fredagen och fortsatte sedan med långdistans och medeldistans i Klåveröd på Söderåsen. Hagaby hade fyra elitlöpare på plats för att försvara de blåvita färgerna: Martin Regborn, Viktor Larsson, Filip Dahlgren och Linnéa Holmqvist.

Fredagens sprinttävling avgjordes i Landskrona med stadens citadell som delar av tävlingsområdet. Martin visade att han fortsatt är en av landets främsta orienterare och placerade sig på en delad 3:e plats ihop med Jonas Leandersson, SNO. 16 sekunder saknades upp till segraren Emil Svensk, Stora Tuna. Linnéa placerade sig som 41:a av totalt 70 deltagare där Karolin Ohlsson, Järla, stod som segrare.

Lördagens långdistans vid Klåveröd bjöd på riktiga kraftprov med banlängder på 13,5 respektive 17,5 km. Tävlingen avgjordes till stora delar i Söderåsens Nationalpark där snabblöpt bokskog blandades med starkt kuperade bäckraviner. Terrängen hade också inslag av granplanteringar av varierad ålder, storlek och framkomlighet. Damklassen vanns av Alva Olsson, Linköping, och Linnéa slutade som 48:e löpare. Martin placerade sig på 4:e plats med tiden 1:34:55 slagen av Gustav Bergman, Ravinen, med +1:48. Filip gjorde comeback i Swedish League efter 2 års skadefrånvaro och blev 18:e och Viktor krigade sig till en 26:e plats med, en för dagen, tung känsla i benen.

Helgen avslutades med medeldistans i ett område med mer varierad skog och bitvis stenbunden terräng. Filip slutade på 17:e plats, +3:13 efter segraren Jonas Leandersson, SNO, och Viktor blev 42:a. Martin, som stukade foten illa på ett landslagsläger i mars, valde att inte gå fullt då marken var stenig och passade även på att stämpla fel. Linnéa placerade sig som 6:a i damernas Elit 2-klass.

Efter helgens tävlingar har Martin visat att han ligger bra till inför den internationella säsongen och blir farlig på kommande Europa Mästerskap. Swedish League fortsätter kommande helg med Natt-SM på fredag i Jönköping och final med jaktstart på söndag utanför Åtvidaberg. Foto: Lars Rönnols, Täby.

 

1. Gustav Bergman, Ravinen 2. Gernot Kerschbaumer, PAN-Kristianstad 3. Magne Dæhli, Halden 4. Martin Regborn, Hagaby

Skribent: Filip Dahlgren
E-post: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info