Hoppa till sidans innehåll

Succé på nya kartan!

31 MAJ 2020 21:12
I torsdags var det premiär för nya Åkerbybladet. I sann Corona-andan samlades en bit under 50 klubbkamrater för att träna på detta nykarterade område vilket ligger i västra förlängningen av Karlslundskogen på familjen Wallenhammars ägor.
  • Skapad: 31 MAJ 2020 21:12

Redan kvällen innan förstod vi som hade ett öga på Facebook att det var någonting speciellt på gång. Inte sedan Martin och Viktors magnifika inledning på 10-Mila i Göteborg 2018 hade det skrivits med sådan frenesi i Hagabygruppen. De träningssugna klubbmedlemmarna skämdes t.o.m. bort med ett gediget PM (när läste vi ett sådant senast?!). Lite lustigt kan tyckas att en deltagare t.o.m. tackade för ett bra arrangemang vid torsdagslunchen, 5 timmar innan samling, men det var förståeligt. Arrangörerna Per Carlborg och Amelie Wallenhammar hade lyckats väcka känslor till liv hos oss som vi hade glömt bort vi kunde känna i dessa tider. Inget ont om 60-plusarnas promenadbilder men detta var något annat!-Jag har trivts väldigt bra här i Åkerby, det är en lantidyll i Kilsbergens skugga endast ett intervallryck från köpmannastadens utbud och i.o.m att kartan nu är färdigställd finns det ingen annanstans jag hellre skulle vilja bo på, berättar Per med solen i ögon. Jag har gjort många löprundor i denna skog efter att Jakob tog med mig första gången för ca 10 år sedan. När jag sedan flyttade hit slog tanken mig att det vore en bra skog att kartera för klubben och med dagens Laser-scanning är det relativt enkelt att kartera ett sådant här område. I höstas började vi i tekniska kommitén kolla på det mer seriöst och sedan har det gått fort. I påskas var min svåger här och intensivritade i ca en vecka och det räckte. Det finns planer att utöka kartan också men vi får se om och i så fall när det blir med det, nu är det bara superkul att “bladet” är invigt!

För de yngsta hade arrangörsparet t.o.m. strängat ett miniknat:

-En ko, ettan är en ko! Muuuu!! Hördes det ropas strax efter att startskottet avfyrats. Då ingen av löparna sträcker sig mer än 1 meter över marknivå försvann de snabbt bakom buskaget på väg till 2:an. Då miniknat ej rapporterar några resultat avslutades även bevakningen av racet efter detta. Alla deltagare belönades med korv efteråt.

 

Även det äldre gardet var på plats. Arne Nordström sken ikapp med solen men inte bara p.g.a den trevliga turen i skogen:

-Vi var här en halvtimme innan samlingstiden, men det var bara bra. Nu har jag rekognoserat omgivningarna, både raststugan och anslutande vandringsstig gör detta till ett givet inslag i 60+-vandringarna när vi tar upp dem igen. Jag hann t.o.m. ringa Björn P. som skulle läsa på om torpets historia så att vi kan ha något att lyssna på när vi äter våra korvmackor.Här ser vi Stig och Gunilla på målspurten. I träningsdagboken kunde de båda rapportera 2 timmar för dagen. “Det är rätt standard, när man väl kommer ut vill man ju få valuta för resan” konstaterade Gunilla.

 

Överraskande fint, tung undervegetation och lite svårorienterat kunde de flesta av löparna enas om efter målgång. Undertecknad hade lite problem att hålla riktningen men lyckades rädda upp de flesta stäckorna innan några större bommar blev en realitet i den detaljfattiga terrängen. Däremot var det ett grönområde som orsakade lite större besvär, efter en omtagning från gärdeskanten, rivsår på bägge armarna och några väl valda ord fann jag även 16:e kontrollen.

 

Nu ser vi fram emot KM på lördag (6/6), kom du också!

(Undertecknad reserverar sig för ev. felciteringar och missförstånd av de intervjuade, både anteckningsblock och bandare glömdes hemma.)

 

Skribent: Love Sintring
E-post: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info