Hoppa till sidans innehåll

SM Stafett - Hagaby 4:a!

18 SEP 2018 17:30
I helgen fortsatte SM-tävlingarna när medeldistans och stafett avgjordes strax utanför småländska Hok. Martin stod för den främsta placeringen på medeldistansen med 8:e plats och i stafetten lyckades Viktor, Martin och Filip knipa 4:e platsen i H21
  • Uppdaterad: 18 SEP 2018 17:30

SM Medeldistans avgjordes med kval under fredagen och final på lördagen. Terrängen bestod främst av granskog i varierad ålder med alltifrån snabblöpt storskog med bra sikt till täta granplanteringar. I kombination med detaljrika och småkuperade höjder så bjöds det på bra medeldistansbanor. Flera av Hagabys löpare visade hög nivå på kvaltävlingen där Filip vann medans Viktor och Martin var 2:or i sina heat. Love, Johan P, Josefine och Linnéa räckte tyvärr inte till denna gång och kvalade inte in till A-final.

I finalen visade förra helgens segrare Gustav Bergman, OK Ravinen, återigen att han är Sveriges bästa manliga orienterare. Han tog en överlägsen seger med en marginal ner till 2:an Jonas Leandersson, SNO, på +1:26. Hagabylöparna stod för stabila prestationer utan större misstag men var en bit ifrån toppstriden. Martin var främst med 8:e plats +3:12 följt av Filip 11:a +3:37 och Viktor 15:e +4:15. En jämn laginsats vilket bådade gott inför söndagens stafett där Hagabys lag nämndes som ett av favoritlagen

 

Martin mot 8:e plats! Foto: Stefan Månsson

Martin mot 8:e plats! Foto: Stefan Månsson

På söndagens stafett var arenan densamma som under medeldistansen men terrängen innehöll mer variation där granplanteringar varvades med både lövskog och gles tallskog samt en del mossar. Kuperingen var kraftigare med flera långsmala höjder och åsar vilket bidrog till intressanta vägvalssträckor och väldigt bra stafettbanor.

Hagaby hade två lag till start med Viktor, Martin och Filip i lag 1 och Love, Jakob och Oskar i lag 2. Sträckorna va ca 9,5km och beräknad tid per sträcka ca 60min. Viktor inledde bra och låg efter dryga halvtimmen 4:a, 30 sekunder efter. In mot varvningen på arenan kom tyvärr en bom och vi tappade till 22:a plats, +2:40. Efter en urstark avslutning plockade Viktor både placeringar och tid på täten och växlade ut Martin som 6:a, +2:21 efter ledande IFK Göteborg. Love höll ihop det bra men kunde inte matcha tätlagens tempo och växlade ut Jakob på 40:e plats, +6:21. Martin var snabbt uppe på 4:e plats och genomförde stora delar av sträckan ensam med en lucka både framåt och bakåt. Efter ett stabilt lopp kunde han växla ut Filip på sistasträckan som 4:e lag, +3:53 efter IFK Göteborg som fortfarande var i ledning och med häng på medaljerna då OK Ravinen gick ut 34 sekunder före. Jakob tappade en del tid inledningsvis på ett sämre vägval men kunde tillslut växla ut Oskar på 34:e plats, +16:28. Filip lyckades inte täppa luckan framåt men genomförde ett bra lopp förutom en vägvalsmiss mot slutet. Avståndet bakåt var dock tillräckligt stort och han kunde föra in Hagaby på 4:e plats! Avståndet upp till segrande Stora Tuna, där Emil Svensk stod för en ruggig sistasträcka, blev hela +8:32 och till OK Ravinen på bronsplats fattades +3:24. Oskar kämpade tappert efter en mindre bra uppladdning i form av en långdragen förkylning. Han förde in lag 2 på 42:a plats av totalt 73 fullföljande lag, +38:58.

 

Lag 1: Viktor, Martin, Filip

Lag 1 under stafetten: Viktor mot växel str 1, Martin mot växel str 2, Filip ut på str 3.

Resultat

 

Viktor, Martin och Filips 4:e plats var klubbens främsta framgång på länge i SM-stafetten (denna sida år 2000 i alla fall, djupare analys i resultatarkiven krävs) och vi visar att flera av landets främsta orienterare är Hagabyare! Nästa år siktar vi på medaljerna och att ställa minst ett D21-lag på startlinjen!

 

Glada Hagabyare!

Delar av Hagaby-gänget på plats under SM Stafett: Reseledare Ann-Charlotte W, lagledare Anders L, Filip samt herrarnas lag 2 med Love, Jacke och Oskar. Det är kul med stafett!

Skribent: Filip Dahlgren
E-post: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info