Hoppa till sidans innehåll

SM Lång - Landets bästa herrklubb!?

13 SEP 2018 16:31
Rubriken kanske innehåller en viss grad av högmod men det såg onekligen bra ut för klubben när resultatet stod klart efter söndagens tävling. Filip 4:a, Martin 5:a, Viktor 11:a och Love 29:a gjorde lagresultatet till det bästa bland landets herrlag.
  • Skapad: 13 SEP 2018 16:31

Höstens SM-tävlingar inleddes med långdistansen och kvalet på lördagen avgjordes i typisk brötterräng, sån där som Tisaren brukar kunna bjuda på och man undrar varför man inte stack och tränade i Kilsbergen istället för att åka söderut. Det bästa vägvalet var ofta att hålla sig nära sträcket och samtidigt hitta de snabba stråken.

Förhoppningarna var höga i hagabylägret innan start, det var bara Martin som kände sig lite sliten efter sensommarens tuffa tävlingsprogram med först VM och sedan världscup. Förutom nämnda kvartett stod även Jakob och Josefin på startlinjen men syskonen Wallenhammar hade inte någon lycka utan fick efter målgång fokusera på att heja imål de övriga.


Love var först i mål och nöjd med sitt lopp, men då det var många löpare kvar i skogen blev det en oviss väntan där han till slut tog sig vidare  till finalen som 10:e och siste man med 26 sekunders marginal. Filip imponerade stort och vann sitt heat för Gustav Bergman, Martin blev tvåa i sitt och även Viktor lyckades ta sig vidare till A-finalen, vilket var första gången som senior (!). 

Finalens 15,6 km inleddes med en av de värsta startpunkterna som jag (Love) varit med om. Efter 80 meters snitsel blev vi löpare avsläppte 30 meter från en dammkant. Framåt låg två rotvältor över varandra, till vänster tjockt grannbestånd och till höger (där jag valde att ta vägen) ett igenväxt surdrag som sög en ner till midjan vid första löpsteget. Detta satte ribban för resten av banan även om det blev något snällare bitvis. Jag genomförde loppet bra med två tidstapp på 1 minut vardera, dock var det aldrig någon vidare fart på benen men så kände nog de flesta. Vid målgång stannade klockan på 2:05:55, närmare rekommenderad tid för Ultra-SM än den för lång.

Martin och Love spurtar mot mål. Foto Lars Rönnols

Martin och Love. Foto Lars Rönnols

Detta kraftprov visade sig passa de övriga bra och särskilt Viktor tog sig förbi många som placerat sig före honom på kvalet.
Gustav Bergman visade sig vara överlägsen segrare men där bakom var både Martin och Filip länge med i striden om bronset. Både gjorde dock försmädliga bommar på de avslutande kontrollerna ned mot arenan (Filip övre bilden, Martin nedre). Filip lyckades även slita upp högerskon mot en vass sten och grinade illa vid målgång.

 Filip går av stigen för tidigt upp mot 17:e kontrollen

 Filip springer av stigen för tidigt påväg mot 17:e kontrollen.

 

Martin stryker förbi tredje sista och tappar bronspengen

 Martin stryker förbi 19, lägger bort en minut och tappar bronspengen.

 

1

Gustav Bergman

OK Ravinen

1:40:02

 

2

Ruslan Glebov

OK Ravinen

1:43:21

+3:19

3

Emil Svensk

Stora Tuna OK

1:46:42

+6:40

4

Filip Dahlgren

Hagaby GoIF 

1:47:19

+7:17

5

Martin Regborn

Hagaby GoIF 

1:47:49

+7:47

11

Viktor Larsson

Hagaby GoIF 

1:52:43

+12:41

23

Gustav Hindér

OK Tisaren

2:04:00

+23:58

29

Love Sintring

Hagaby GoIF

2:05:52

+25:50

36

Daniel Attås

OK Tisaren

2:17:21

+37:19

 

Viktor o Fille på väg mot mål. Foto Lars Rönnols

Viktor och Fille kämpar mot mål. Foto Lars Rönnols

Nu till helgen väntar både Medel- och Stafett-SM. Båda tävlingarna kommer gå att följa på webben då SOFT satsat på att göra en TV-sändning. Kolla här:

https://www.svenskorientering.se/Grenar/Orientering/Nyheter/SMmedelochstafetttv-produceras


Till stafetten har vi två herrlag på startlinjen men tyvärr inget damlag. Målsättningen är hög, medalj till förstalaget och topp 25 för andralaget.

Lag 1 Viktor, Martin, Filip

Lag 2 Love, Jakob, Oskar

Skribent: Love Sintring
E-post: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info