Hoppa till sidans innehåll

MTBO-SM Ett guld och två silver (tävlingsrapport)

18 JUN 2018 11:16
Helgen 8-10 juni arrangerades SM i MTBO i Falun. Viktor Larsson var enda representant för Hagaby men kammade hem tre medaljer varav ett guld i sprint och silver i både lång- och medeldistans. Här följer en tävlingsrapport.
  • Skapad: 18 JUN 2018 11:16

Sprint fredag 8 juni. Sprinten arrangerades kring Falu koppargruva och dess slagghögar. Jag startade minuten bakom favoriten Marcus Jansson (Garphhyttan) och med en stark inledning kunda jag få hans ryggtavla. Efter en fjärdedel vid varvning passerade jag i ledning. Min offensiva start straffade mig på banans mitt och den längsta backen uppför Gruvriset. Men utan några större misstag och en snabb avslutning bärjade jag guldet med dryga minutens marginal.

Långdistans lördag 9 juni. Både lång- och medeldistansen var belägen till Lugnet och Kårestugan ovanför ”Mördarbacken”. En tuff långsdistans med mycket kupering var beställd för att vara relevent mot sommarens EM och VM. I högsommarvärmen cyklade jag fort och rätt de första 90 minuterna innan tröttheten började komma till känna. Vid 90 minuter ledde jag loppet med 1 minut före M. Jansson. De sista 40 minuterna blev en kamp där jag tappade fart och gjorde två större misstag. Efter att ha avslutat uppför Mördarbacken gick jag i mål som två dryga 3 minuter bakom guldet som jag inte kunde rå på för dagen. Nöjd med ett silver. Total tävlingstid blev 130 minuter.

Medeldistans söndag 10 juni. Medeldistansen och sista tävlingen bjöd på en fin och rolig bana . Jag var revanchsugen på att utmana om en ny guldmedalj. Tyvärr blev jag omkullkörd av mötande cyklist ut från min första kontroll och slog i huvudet varpå jag tappade fokus inledningsvis. Valde tyvärr ett dålig vägval i början och tappade värdefulla minuter. Jag kom in i loppet och kunde avsluta bra där jag plockade in tid men kunde inte reparera tidstappet från början av loppet. Slutade på en ny silverplats dryga två minuter från seger.

Framöver kommer jag att representera Sverige i EM i Ungern strax utanfö Budapest den 29/6-1/7. Distanserna som kommer köras är lång, medel och mixstafett.

/Viktor

Skribent: Viktor Larsson
E-post: Adressen Gömd

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info