Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Löparglädje bland de små på Norrdagen

22 SEP 2014 15:24
Lördagen den 20 september var Hagaby GoIF med och anordnade en löparaktivitet vid Norrdagen i Örebro. Ett välbesökt arrangemang intill Norrbyskolan arrangerat av Öbo tillsammans med lokala föreningar, COOP, kyrkor mfl aktörer på Norr.
  • Skapad: 22 SEP 2014 15:24

 Här fanns massor med kul för barn och omkringboende; barnkarusell, hoppborg, häst och vagn, fotoutställning, tipspromenad, levande musik fik, lotterier mm samt inte minst en kort och en lång orienteringsbana. Så poppis att många barn, utanför vår egen förening, fanns kvar på övertid...
 
Tanken är att både synas lokalt och locka barn i närområdet att orientera. Vi har varit med två år i rad. Många sprang även i år. Den lilla banan, där man mest springer fort och stämplar, är mycket populär! Inga priser eller något lockar, utan det räcker med att få sin tid på en lapp i handen. Det fanns även en lite längre bana som man kunde gå.
 
Det här är ett sätt att synas i närområdet. Att erbjuda en kul barnaktivitet och berätta om möjligheterna till träning med Hagaby. Denna dag står främst barnen/bredden i fokus. För mer info om programmet för Norrdagen mer exakt se: www.obo.se ellerwww.hagaby.se (här finns även mer info om oss). 
 
Bengt Thyr på Öbo bjuder in till ett möte på våren där allt planeras på sådär 10 minuter. Höjden av effektivitet. Sedan jobbar respektive förening/aktör vidare och så ses man samma dag. 
 
Medlemmar hos oss utförde arbetet med att peppa och hjälpa unga att springa och berättade om klubben och orienteringen som sport. Banorna var perfekta. Det är en konst att göra det enkelt! Jan och Birgitta Gustafsson höll trådarna, uppbackade av vår ordförande Lars-Ove Nyquist mfl. En uppdaterad folder delades ut till intresserade och en karta fick de behålla om tog den "långa" banan. Det uppskattades.
 
IMG_4834_vepa_o_tivoli_bakom

IMG_4840_fler_kommer_t_oss

IMG_4852_Kul_barnkarusell_lockade

IMG_4853_Kontroll_vid_Majorsgatan

Skribent: Emma R Eriksson

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info