Hoppa till sidans innehåll

Kolmårdskavlen - nu är säsongen igång!

08 APR 2019 17:49
I helgen hade elitgänget 10Mila-uppladdning som avslutades med Kolmårdskavlen. Herrarna knep en 10:e plats medan damernas första lag (av tre!) blev 17:e.
  • Skapad: 08 APR 2019 17:49

På fredagskvällen inledde ett gäng tappra herrar helgen med stafetträning på Kvinnerstakartan. Den 10 km långa banan avverkades på dryga timmen och i mål var det förvånansvärt positiva intryck av terrängen. Även om det kan låta osannolikt är Kvinnersta relativt likt det som väntar på årets 10Milakavel i Ösra göinge. Stort vägnät, enkel kurvbild, vresigare passager och uppväxt granskog. Det kommer gå att springa fort för den som är vältränad och kompassennålen kommer vara den enda säkra pnkten i stora områden.

På lördagen var det damernas tur att känna på Kvinnerstaterrängen medans de nattrötta herrarna tog en tur på Listre hällar. Efter gemensam lunch i klubbstugan snackades det terräng och taktik för 10-Mila. Vi kommer i år att ställa ett herr-samt två damlag på startlinjen.

Det blev en tidig start på söndagsmorgonen för att hinna ner till herrarnas start 9.30 i Kolmården. Sebastian fick axla startsträckan och växlade en bit efter klungan på 29:e plats trots att han avverkade den 10 kilometer långa banan på under timmen. Sträcka 2 och 3 löpte Jacke och Love, båda plockade placeringar och sprang i princip jämt med täten och efter tre sträckor låg laget 15:e. 11 min efter täten.

Under tiden hade även damerna startat årets kavlesäsong. Benita gjorde en något bättre insats än Sebbe och växlade som 26:a i slutet på en stor klunga. Elin tog sedan vid och gjorde en strålande sträcka, in till växling var laget nu 17:e, 8 minuter efter.

För herrarna hade Filip sprungit som han brukar, snabbt och rätt, och ut på sista var vi nu bara 1,5 min efter Tisaren. Skulle Oskar orka täppa luckan? Det visade sig tyvärr vara honom en övermäktig uppgift och in på upploppet hade IKHP:s andra lag lyckats smita förbi, men när målstämplingen satt som 10:e lag var det en prestation med fin eftersmak.

I damernas kvale gav sig Jossan ut bland ett gäng andra löpare på den tredje och sista sträckan. Trots att det var säsongens blott andra race höll hon huvudet kallt och höll 17:e placeringen. Även här fick vi tyvärr läsa hallsbergsklubbens namn  några rader över det egna i resultatlistan.

Damerna hade som sagt imponerande tre lag på startlinjen och även de andra två tog sig runt med placeringssiffrorna 42 och 46. Herrarnas andralag var tyvärr inte fullt men gubbarna (Tobbe och Johan) och grabben (Arvid) fick en chans att sträcka på benen. Allt som allt var det en väldigt trevlig dag, många hagabyare på plats, fint väder, underbar terräng och goa bullar från korvbrödsbagarn! 

 

eventor

Resultat

 Fille in för växel

 Filip på väg mot växel som 9:e lag

 

 

Häng vid hagabyflaggan

 Häng vid hagabyflaggan

 

 

 Publik i solen

 En stor skara följde löparna vid varvningskontrollen, var det solen eller spänningen som lockade?

 

Hejjaklacken

Även hejjaklacken var på plats!

 

varvning

Vart är Jossan och Oskar?

 

 

  

Skribent: Love Sintring
E-post: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info