Hoppa till sidans innehåll

Herrarna 46:a på 10-Mila

06 MAJ 2018 21:47
Herrlaget hade mycket att leva upp till efter fjolårets kanoninledning. Med en hel och tränad Fille samt flertalet löpare som visat god form under våren var målsättningen hög, topp 35 och slå Tisaren och visst spändes bågen…
  • Skapad: 06 MAJ 2018 21:47

Efter en otajmad intervju tre minuter innan start av ex-hagabyaren Frendelius fick Martin släppa lös sina krafter på första. Han lät danske VM-guldmedaljören Sören Bobach få sin tid i rampljuset inledningsvis innan högsta växeln lades i och efter ca 5 km var det blåvitt i täten med en lucka till resterande 330 lag. Tyvärr blev det en liten sväng på tillbakavägen mot arenan så Martin blev upphämtad av klungan. In mot växel hade en liten grupp minuten bildats efter ledande Koove så Viktor fick inte springa ensam i år vilket han såklart tyckte var synd, ensamvarg som han är.

Martin växlar ut Viktor på andrasträckan

Dock verkade han inte ha något emot sällskapet och ganska snabbt var täten inhämtad. Resten av loppet var ett exempel från skolboken på hur stafettorientering ska genomföras under natten med säker orientering och tillräckligt hög fart för att hålla jagande konkurrenter bakom sig.

En kvartett hade nu utkristalliserat sig iväg på tredje där Hagaby var enda svenska laget. Love hängde med bra tills drygt hälften av sträckan var avklarad. Sedan fick han betala för det höga tempot i form av två 1-minutersbommar men höll ihop det bra och spurtade in i en klunga som tampades om platserna 8-16, Drygt 3 minuter efter ledande Linné när det var dags för långa natten.

Lagets ålderman (och kortaste) gjorde sitt jobb i klungan som växte på den raka sträckan till att slutligen innehålla ca 25 lag. Dock var det ganska stressig orientering, ”finnarna inte tog sitt ansvar”, innan Högstrand (IFK Göteborg) kom ikapp och tog kommandot. Fille spurtade på bra och växlade till Sebbe som 9:a med andraplatsen bara sekunder före. (När vi senast låg så här bra placerade så här långt in i kavlen har jag ingen lust att reda ut för det blir en jäkla massa år att gå igenom. Om någon vet får de gärna skicka en kommentar på Facebook )

Sebbe gjorde exakt det han skulle, stabil orientering utan att stressas av löparna runt omkring. Sträcka 5 och 6 har under många år visat sig vara väldigt betydelsefulla för slutresultaten då det är här klungorna som bildats efter långa natten spricks upp och vissa tänkta topplag springer bort sig. Tyvärr blev det en tvåminutare för Sebbe och vid växel var vi nu 26:a, 16 min efter men med häng på lagen där framme.

Harald inledde bra med säkra vägval runt men började småmissa efter några kontroller. En kombination av ökad stress och riktigt svår nattorientering visade sig vara en farlig cocktail och vid andra radioplaceringen hade lagets förhoppningar om en riktigt framskjuten placering grusats. En besviken Harald växlade ut Simon som 37:a, nu 44 min bakom ledande IFK Göteborg som tagit sig förbi Linnés Mats Troeng som haft om möjligt ännu mer bekymmer än Harald.

Simon befann sig nu i ett ingenmansland där avstånden var stora och lagen som kom ikapp på den raka 7:e sträckan var de som missat tåget på långa natten och därför hade löpare av en helt annan kaliber (SNO, IFK Lidingö). Simon tappade bara en placering men nu började tiden rinna iväg för att kunna jaga ikapp lagen som låg topp 35.

Tyvärr kunde inte laget stiga ikapp med solen under söndagsmorgonen. Oskar, Samuel och Jacke  på sträckorna 8, 9 och 10 har alla visat en hög kapacitet under våren men bommade alldeles för mycket och på 9:e kom även Tisaren farligt nära. Där satte grabbarna ner foten ändå vilket var skönt för lagkamraterna som nu började vakna upp och tog sig till arenan för att hejja in Jacke mot mål. Med krampkänningar efter 119 minuter slit tog han in laget som 46:a, dryga 2 timmar sedan IFK Göteborgs Eskil Kinneberg korsat mållinjen med lagerkransen runt halsen.

Som lag är vi inte helt nöjda med den placeringen, samtidigt är det svårt att få alla 10 man att prestera vid ett o samma tillfälle, i år räckte det fem sträckor vilket är tre fler än förra året. Tyvärr hade vi inte riktigt de förberedelserna som krävs för att vara runt 30 men årets kavle gav mersmak och det kommer ju en ny möjlighet redan nästa år!

Viktigast av allt var ändå att vi slog Tisaren, något som inte hänt sedan det förra millenniet!

Jag (Love) vill å lagets vägnar er supportrarna på hemmaplan som följde och hejade under natten, samt den uppskattning vi fått efteråt.

 

Skribent: Love Sintring
E-post: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info