Hoppa till sidans innehåll

Blöta Språnget info

30 OKT 2015 09:18
Vid Hagabydagen 2014 dammade vi av en gammal favorit från 80-talet nämligen ”Blöta Språnget”. Jag märkte då att det fattades en del information om hur tävlingen med det konstiga namnet går till. Här är ett försök att rätta till den bristen.
  • Skapad: 30 OKT 2015 09:18

I år kommer vi hålla till i Lillåskogen. Där finns det 30 kontroller utsatta och deltagarnas uppgift är att besöka så många som möjligt på 30 minuter. Kontrollerna värderas med 3, 4 eller 5 poäng. Genom att läsa av Sport Ident-remsan är det sedan lätt att räkna ut hur många poäng var och en har samlat ihop. Den uträknade summan multipliceras sedan med en faktor som beror på i vilken tävlingsklass löparen springer. H21 har t. ex. faktor 1,0 , H60 har 1,6, D14 har 1,7 och D65 har 2,0. Det innebär att en H21:a måste hinna med dubbelt så många kontroller som en D60:a för

uppnå samma poäng. Resultaten förra året visade att faktorerna var väl avpassade.

Meningen med det här systemet är att alla skall kunna tävla mot alla och att alla – elit, ungdom, föräldrar, herrar och damer skall kunna vara med. Nu hoppas vi verkligen att det blir så att många kommer med.

   Deltagarna kommer att delas in i lag och därmed är det upplagt för knepiga taktiska överväganden. Skall var och en springa för sig själv, ( så blev det mest förra året ) eller är det kanske smartare att avdela en elitlöpare som tar med sig föräldrar och ungdomar till kontrollerna. På 80-talets Blöta Språng-tävlingar var det väldigt mycket taktik och ofta vann det lag som disponerade sina löpare på det klurigaste sättet.

 

Björn P

 

Skribent: Lars-Göran Karlsson
Epost: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

Naturpasset

   

Hagaby på Facebook



Instagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info