Hoppa till sidans innehåll

Herrarnas 10mila

12 MAJ 2015 21:48
Herrarna slutade 10mila på en 50:e plats som får betraktas som en godkänd insats. Konkurrensen är mycket hård på herrarnas 10mila då europeiska landslagslöpare fyller på flera svenska, norska och finländska klubbar.
  • Skapad: 12 MAJ 2015 21:48

David hade gjort ett gediget arbete med laguttagningarna och satt ihop det för dagen bästa laget.

Samuel inledde starkt och hängde med bra på första sträckan trots ett högt tempo. Han växlade som 73:a, 3 min 53 sec efter täten. På andra sträckan kämpade Andreas bra för att hänga med den stora klunga som bildades och som växlade 9-10 min efter täten. Viktor på sträcka 3 långa natten, gick ut hårt för att få kontakt med täten i klungan där stjärnor som Kratov, Kerschbaumer, Sild och Raitanen höll ett hårt tempo. Efter drygt halva sträckan sprack klungan upp och Viktor orkade inte riktigt täppa till luckan. Han tappade dock endast 1 min 25 sec till täten jmf med förra växlingen. Harald gick ut på 4:e sträckan med några minuter fram till lagen framför vilket gjorde att det var ensamt många sträckor och det blev flera småbommar vid kontrolltagningarna. Andreas, Viktor och Harald plockade 20 placeringar och Love fortsatte att plocka ytterligare 6 placeringar på 5:e str till en 47 plats. På 6:e sträckan höll inte Johan riktigt tempot, men kämpade bra och tappade bara 4 placeringar. Sebastian fortsätter sedan att plocka placeringar och när Jakob sedan gör ett riktigt bra lopp på 8:e str växlar vi som 44:e lag. John som är löpstark hänger med bra på första halvan av 9:e sträckan men läser sedan fel på en kodsiffra och får släppa sitt sällskap, tiden rinner iväg och han växlar som 51:a. Ut på 10:e sträckan är det glest mellan löparna och svårt att plocka några placeringar. Martin löper igenom sträckan behärskat och går i mål på en 50:e plats.

Med 10 optimala lopp hade kanske årets herrlag kapacitet att slåss om en plats runt 35:e plats. Tittar man på kilometertider kan man se att Samuel, Viktor, Jakob och Martin har hållit hyggliga kilometertider mellan 5,35-5,48 och övriga ligger på 6 min och uppåt. För att vi skall konkurrera om ännu bättre placeringar krävs det att samtliga löpare klarar av att hålla minst 5,30 fart i liknande terräng och att flera är tränade för att ta de långa sträckorna. Hårt arbete väntar om vi har ambitioner att slåss med de bästa lagen.

Skribent: Anders Larsson
E-post: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info