Hoppa till sidans innehåll
Foto: C.Regborn

10Mila 2015

10 MAJ 2015 15:58
10Mila 2015 är över!
  • Skapad: 10 MAJ 2015 15:58

En av årets höjdpunkter är över! Vi som var med i Skepptuna i Uppland fick uppleva en spännande tävling och se en rafflande spurt i herrkavlen som IFK Göteborg tog hem. Första svenska herrsegern på 10 år!

Helgen började med damernas stafett, där Hagaby ställde upp med 2 st damlag. Förstalaget inledde starkt med Beata som redan på väg till startpunkten plockade många (och då menar jag många) sköna placeringar. I mål var hon på 33:e plats av 320 lag och endast 1,28 min efter täten! Lika bra sprang sedan Linnea på andra sträckan och hon lyfte laget till plats 32. Spänningen var hög bland lagkamrater och ledare när Amélié sprang ut på tredje sträckan. Tempot var mycket högt då vi nu låg bland de lag som har mycket duktiga tjejer. Amélié gjorde som vanligt ett mycket säkert och stabilt lopp och släppte ut Elin endast någon minut bakom Tisarens Simone Niggli. Elins sträcka var rak och 10,5 km lång. En perfekt sträcka för vältränade Elin. Tempot i skogen var dock mycket högt och gruppen hon sprang med fick göra en onödig krok då de på väg från 8:e kontrollen upptäckte att de var på väg till 10:e kontrollen istället för 9:e. Inget ovanligt misstag i det rasande tempo som råder på 10Mila. Laget tappar därmed placeringar men Benita gör ändå ett bra lopp på sista sträckan och går i mål som 85:e dam av 295 godkända. 

Damernas andralag genomför en mycken bra tävling och särskilt kul är det att se Karin Gustafsson tillbaka efter sin långa skadeperiod. Karin sprang även i ett herrlag efter att återhämtat sig efter en natts sömn i husvagnen. En annan av andralagets damer Lovisa Falk gjorde även detta år en hjälteinsats. (Förra året genomförde hon loppet trots att hon tidigt på banan föll och bryt armen). Trots sitt möte med den berömda väggen längst bort på sin bana som mätte 10,5 km tog hon sig i mål och kunde växla ut sistasträckans löpare. Hur många av oss skulle fixa det? Laget slutade på plats 152.

Herrarna gjorde stabila lopp med en lysande inledning av vårt nyförvärv Samuel Andersson. Samuel var endast 3,53 min efter täten. En kodsiffra förbryllade för löparen på sträcka nio och laget tappade sin 44:e placering och slutade sedan som lag 50 av ca 250.

Styrelsen vill tacka alla löpare, reserver, lagledare och servicepersonal för ett väl genomfört 10Mila! Nu laddar vi om för nästa års 10Mila i Falun!

Skribent: Carina Regborn
E-post: This is a mailto link

 

Moelven20151102

CÅLogga

Handelsbanken_farg

Corporate logo med pay off

 

 

Följ vår landslagslöpare
Martin Regborn på
Instagram

 

 

   

Hagaby på FacebookInstagram
Följ oss på
Instagram

Postadress:
Hagaby GoIF Örebro - Orientering
Ringstorpsvägen 20
70369 Örebro

Kontakt:
Tel: 019312016
Fax: 019314968
E-post: This is a mailto link

Se all info